Selasa, 15 Mei 2012

Autumnz Marvel Single Breastpump...cons nye..

Alhamdulillah, dah masuk 2 minggu kita mula bekerja, jadual mengepam berjalan seperti biasa..stil mengepam 3 jam sekali. Disebabkan mula menggunakan elektrik breastpump autumnz marvel single ni, lepas 2 minggu baru boleh review pasal kelemahan dia kot.

1. Kena pastikan valve tu terletak sempurna dan botol tu ditutup rapat. Kalau tak memang ada bunyi whizzing dan suction jadi lemah.

2. Sampai satu tahap, air susu tak keluar amik masa sikit bila kita betul-betul nak kosongkan breast. Berbanding pam manual kita boleh kawal dan boleh kosongkan breast dalam masa yang singkat.

Setakat tu je la kelemahan buat masa sekarang ni, kalau ibu-ibu lain ada teknik or nak kongsi pengalaman silalah email saya itadha@yahoo.com

5 ulasan:

  1. Baru nak beli pump marvel ni.....teruk sgt ke suction nye tu,,,tak kuat ke.

    BalasPadam
  2. mula2 tu ok, tp bila towards the end dan betul2 nk kosongkan mmg amik masa..

    BalasPadam
  3. huhu sis, saya br pakai 2x..nk pakai kali ke-3 trus xde suction..np ek?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi Salha,

      Mungkin cara pasang ada yg tertinggal. Cuba check balik ikot diagram. Bleh trus email sy itadha@yahoo.com.

      Padam
  4. sy gna marvel ni jgk.. so far ok.. tp sekarang sy tukar corong spectra.. lg kuat dan byk susu kuar.. maybe sbb corong autumz tu byk part kot.. cma kalo gna corong spectra kena pasang filter la tkut ada backflow.

    BalasPadam

ads