Ahad, 6 Februari 2011

Outing: The Curve

Semalam satu hari suntuk kita orang satu family habiskan masa di The Curve, Mutiara Damansara. Kalau nak tau lebih lanjut pasal apa yang ada kat The Curve ni leh la click kat link ni http://www.thecurve.com.my/. Sampai je kat situ kita orang cam biasa gi meronda ronda kat dalam tu dulu. First destination MPH cos Mr MA nak beli buku and anak-anak pun bising gak nak dapatkan bahan bacaan. Saya cam biasa for sure cari bahan bacaan cam mana nak tambahkan duit...hahaha. Gelak besar.

Hampir setengah jam kat situ Mr MA end up beli buku "A Loyal Spy" by Simon Conway. Abang pulak beli buku "Mahathir Mohammad" by E.YU. Adik pun tak ketinggalan beli buku series of vehicle kot. Tak sure plak. Perut pun dah mula berkeroncong.

Mr MA: Nak makan cney Yang? (bahasa Sarawak, heheh kami kan orang Sarawak)
              ~Nak makan mana Yang?

Ma:      Beriani mok. ~Beriani nak

MR MA: Oklah.

Memang senang nak carik tempat makan kat sini. Ada banyak sangat pilihan. Nak makan beriani punya pasal kita orang masuk restauran Ma'cik Biryani. Kami order chicken and mutton biryani, ladies finger, sweet and sour fish fillet. Air plak kami order hot barley, honey lime, ice lemon tea and jasmine tea. Sekarang anak-anak Ma suma kuat makan end up kena order satu lagi sweet and sour fish fillet. Servis dia cepat and memuaskan. Makanan pulak kita orang bagi 4 bintang.
Nice ambience..

Adik ajar kak Emi ke?

Adik with his books..



Adik pun semangat jugak..


Botol susu erkkk...

Sweet and sour fish fillet satu lagi!!!

Abang didunia beriani

Kua dari restauran tu nampak cam ada Lion Dance show. Dorang tengah buat preparation tapi dah ramai yang berkumpul kat situ. Lepas 10 minit the show begin, wah very the impressed..huhuh memang seronok sebab ada akrobatik skali. Lion tu leh lompat kat tiang tiang tu dengan formation yang menarik. Memang best..memang puas ati la outing ari ni. Tima kasih sayang and anak-anak cos menjadikan hidup ku setiap hari lebih hangat dari biasa..hehehe..

Ni pakat tutup telinga sebab kuat sangat bunyi..

Lion beraksi..

Lion berakasi lagi..

2 ulasan:

ads