Ahad, 19 Jun 2011

Happy Father's Day!

Selamat hari bapa/ayah/walid/daddy...walau apapun yang kita panggil maknanya tetap sama. Selamat Hari Ayah tuk ayah kita Tn Haji Malik semoga ayah diberi kesihatan yang baik dan kita sayang ayah selalu. Pagi tadi kita telefon ayah ucap selamat hari bapa padanya. Suara ceria and dia ucapkan terima kasih. Dia dalam perjalanan balik nak gi berurut katanya. Semenjak ayah sakit belakang dan menyukarkan ayah tuk berjalan dan berdiri lama. Ayah dah tak datang KL dah. Rasanya bulan 6 tahun lepas je ayah datang jalan-jalan kat sini.

Ayah since last year kena sakit belakang yang berpunca dari tulang belakangnya. Kita pun tak pasti term apa yang doktor gunakan. Bukan slip disc ada satu lagi. Sebab tu bila hati rasa tak sedap kita terbang jugak balik Kuching even 3 hari je.

Memang besar pengorbanan sorang ayah, teringat dulu time kita pertama kali berjauhan dari keluarga sebab dapat matrik kat Kedah. Ayah jugak la orangnya yang bertungkus lumus menguruskan segalanya. Wang ringgit penat lelah ayah tak pernah berkira. Rasanya dikalangan adik beradik kita la anak manja ayah. Ayah pencen masa kita darjah 4, waktu tu pencen berapa la sangat. Alhamdulillah rezki, ayah diterima sebagai pengawal keselamatan di Hotel Riverside Majestic. Dan ke empat empat anak ayah alhamdulillah menjadi.

Mengimbau kenangan waktu matrik teringat kita masa cuti raya dah nak dekat, mulanya kita plan tak nak balik. Tapi disebabkan tahun pertama dan tak sanggup raya diperantauan kita buat decision last minute nak balik raya. Bayangkan tiket masa tu dah abis suma, yang ada pun tiket mahal. Masa tu takde Airasia. Ayah tak cakap apa, ayah belikan jugak tiket balik. Memang kalau difikirkan sekarang aku betul-betul menyusahkan ayah!

Terima kasih ayah atas segalanya. Sekarang ni ayah atau emak sebut apa saja kalau kita boleh adakan kita akan berikan. Walaupun berjauhan hampir setiap hari bertanya khabar emak dan ayah. Berdoa agar ayah dan emak sentiasa dalam keadaan sihat sejahtera.

1 ulasan:

  1. wahhh!! cute anak anak! I miss little children :/

    Selamat berpuasa sis :D

    BalasPadam